Serbien på Stockholm Travel Show 23-25 oktober

Spread the love

Bland de turister från Sverige som valt Serbien för sin semester är det inte bara storstädernas city-puls som dragit folk. Istället sticker berget Kopaonik ut med sina nyrenoverade hotell, moderna anläggningar för aktiv semester och möjligheter till bad.

Modern infrastruktur

Liftanläggning och andra attraktioner har sedan 2 år tillbaka öppet året runt. Det statliga liftbolaget Skijaliste Srbije har investerat mycket i områdets infrastruktur. Anläggningen räknas som en av de mest utvecklade i denna del av Europa. Sommaren 2014 har många sökt sig bort från hettan och funnit svalka på berget. Statistiken visar att man aldrig tidigare haft så många turister på Kopaonik som valt att sommarsemestra där. Förutom anläggningar för sport finns det dessutom familjevänliga aktiviteter som bob-bana, ridning, tubing, bowling, cykling och hiking mm. På vägen dit kan man också stanna till vid kloster, vingårdar, SPA mm. Nära Kopaonik i området kring vindistriktet Župa och staden Aleksandrovac finns många möjligheter till turistattraktioner.

Stockholm Travel Show

Under resemässan Stockholm Travel-Show 23-25 oktober på Stockholms Centralstation kommer Serbien inte bara att visa upp underbara huvudstaden Belgrad. I montern kommer en stor del att utgöras av information om aktiv semester samt utbudet på berget Kopaonik. Man kommer även att kunna informera sig om de specialpaket och gynnsamma priser som är planerade för 2015.

Mer information:

Stockholm Travel Show