TILLGÅNG I SERBIEN MED PCR-TEST

I syfte att skydda mot införande av smittsamma sjukdomar på Republiken Serbiens territorium, från och med den 14 januari 2021, kommer personer som kommer till Republiken Serbien från alla länder i världen utom Republiken Albanien, Bosnien och Hercegovina, Republiken Bulgarien, Republiken norra Makedonien och Montenegro kommer endast in i Republiken Serbien om de har ett negativt RT-PCR-test för förekomst av SARS-CoV-2-virus, inte äldre än 48 timmar, utfärdat av referenslaboratoriet från det land de kommer från, dvs. från vilket de kommer in i Republiken Serbien.

Personer som kommer från USA erkänns under samma förhållanden med ett negativt FIA Rapid Antigen-test istället för ett negativt RT-PCR-test.

Om det finns en fördröjning vid inresan till Serbien, som inte kan hänföras till passagerarens fel men är en följd av en extern händelse som inte kunde förutsägas, undvikas eller elimineras (flygförsening, avgång av bussar, tåg osv. .), då kan testet inte vara äldre än 72 timmar när man går in i Republiken Serbien.

Medborgare i Republiken Serbien och utländska medborgare som har fått tillfälligt uppehållstillstånd eller permanent uppehållstillstånd i Republiken Serbien som kommer från alla länder i världen, utom från Republiken Albanien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Republiken norra Makedonien och Montenegro, och har inte negativt RT-PCR-test för förekomst av SARS-CoV-2-virus, utfärdat av referenslaboratoriet i det land från vilket de kommer eller kommer in i Republiken Serbien, eller personer som kommer från USA, negativa FIA Rapid Antigen-test, inte äldre än 48 timmar från utfärdandedatumet, får passkontrollen ett skriftligt meddelande – hälsovarning om skyldigheten att följa karantänåtgärden hemma i 10 dagar från dagen för korsningen av statsgränsen och varnas om skyldigheten att rapportera till den behöriga COVID-kliniken eller territoriellt behöriga folkhälsoinstitutionen inom 24 timmar. korsa statsgränsen med elektronisk ansökan till den elektroniska adressen: www.e-zdravlje.go v.rs

Mer information finns här.