SAVINDAN I SF HALMSTAD

Visa källbilden

Värd för det traditionella firandet av vår upplysningsman Saint Savas dag den 27 januari 2024 var vår Halmstad serbiska förening. Åminnelsen av skolans ära Saint Sava är en traditionell manifestation under föreningens regi och är mycket viktig för att upprätthålla serbisk tradition, historia och kultur.

Savindan är en central manifestation och är utformad för att göra det möjligt för medlemmar i flera föreningar att fira denna dag tillsammans och på så sätt bidra till samarbetet och enigheten mellan flera föreningar från regionen. I detta arrangemang deltog föreningar från Halmstad, Malmö, en förening från Helsingborg och två föreningar från Göteborg, samt ledamöter i styrelser och beredningen i alla våra tre organisationer som använder denna dag för ett gemensamt möte.

Kulturprogrammet började med ordfčrande Sveta Lazićs öppningstal. Detta följdes av invigningen och styckningen av den festliga kakan och överlämnandet av den festliga kakan till Lidija Pantić, representant för SKUD ”Sitan Vez” från Malmö, värd för Savindan 2025. Efter kulturprogrammet hölls en festmiddag och en underhållande del av programmet med musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *